Οι νέες ταχύτητες 1Gbps προσφέρουν στους δημιουργούς τη δυνατότητα να ανοίξουν τα ψηφιακά φτερά τους και να αναπτύξουν τις νέες τους ιδέες χωρίς όρια.

Θα πουν πολλά για την εποχή μας και σίγουρα ανάμεσα σε αυτά τα πολλά θα πουν πως ήταν μια εποχή δημιουργίας, χάρη στον εκδημοκρατισμό της τεχνολογίας. Ποτέ άλλοτε στην Ιστορία τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν είχαν πρόσβαση σε τόσα πολλά εργαλεία για να φτιάξουν ό,τι μπορούσαν να φανταστούν.

Μέσα σε περίπου πενήντα χρόνια η δύναμη των μηχανών που έστειλε τον Άνθρωπο στη Σελήνη έγινε κτήμα όλων μας μέσω των κινητών τηλεφώνων, των φορητών υπολογιστών και τα tablets. Πενήντα χρόνια ακούγονται πολλά, μια γενιά έχει μεγαλώσει και μια άλλη ετοιμάζεται να τη διαδεχθεί, αλλά σε όρους εξέλιξης και σε όρους Ιστορίας είναι μόλις λίγο πριν.

Οι δημιουργοί του καιρού μας έχουν να λένε πως για σχεδόν κάθε τους ανάγκη έχουν τουλάχιστον ένα ψηφιακό εργαλείο στη διάθεσή τους και ακόμα δεν έχουμε φτάσει στην κορύφωση. Οι 3D εκτυπωτές γίνονται όλο και πιο γρήγορα μέρος του νοικοκυριού. Εφαρμογές επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας σταματούν να αποτελούν μέρος κινηματογραφικών σεναρίων και έρχονται να γίνουν κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ολόκληροι κλάδοι της οικονομίας και εκατομμύρια εργαζόμενοι σε αυτούς περνούν σε νέες ψηφιακές σφαίρες επικοινωνίας και εργασίας και η τηλεργασία που γνωρίσαμε ως αναγκαία λύση στην περίοδο της πανδημίας λύνει χέρια και φέρνει με το πάτημα λίγων πλήκτρων στην ίδια οθόνη ανθρώπους από διαφορετικά γεωγραφικά πλάτη και ζώνες ώρας.

Ήταν 1927, όταν ο κινηματογράφος αποκτούσε φωνή και άρχισε να απομακρύνεται από την πρώτη του, βωβή, εποχή με την πρώτη ομιλούσα ταινία «Ο Τραγουδιστής της Τζαζ» και τον ηθοποιό Αλ Γιόλσον να λέει πως «δεν έχετε ακούσει τίποτε ακόμη», προφανώς κάνοντας τους θεατές να γελούν ή να χαμογελούν ευχαριστημένοι μπροστά στη νέα εξέλιξη στην ψυχαγωγία τους. Ενενήντα πέντε χρόνια μετά, η φράση είναι εδώ, ελαφρώς παραλλαγμένη –«δεν έχετε δει τίποτε ακόμα». Η αλήθεια είναι πως αν οδηγός μας είναι το συναρπαστικό ταξίδι των προηγούμενων τριών ή τεσσάρων δεκαετιών, πράγματι δεν έχουμε δει τίποτε ακόμα, και μια δεύτερη αλήθεια είναι πως οι δημιουργοί του σήμερα και του αύριο έχουν ακόμα περισσότερα εργαλεία στη διάθεσή τους για να πειραματιστούν, να ανταλλάξουν ιδέες, να αναπτύξουν πρωτότυπα και, τελικά, να δοκιμάσουν τα όρια και τις ικανότητές τους στις επιστήμες ή τις τέχνες.

Όλοι αυτοί έχουν στα χέρια τους εξοπλισμό που θα ζήλευε, όχι η γενιά των παππούδων τους, αλλά οι λίγο μεγαλύτεροι στην ίδια γενιά! Στη χώρα μας, που έως πριν από λίγες δεκαετίες ήταν ένας παρατηρητής των μεγάλων αλλαγών και τις ακολουθούσε πολλές φορές ακόμα και με απροθυμία, ένα νέο κύμα ανθρώπων που καθημερινά μεγαλώνει ζητά ακόμα περισσότερα. Περισσότερα εργαλεία, περισσότερες δυνατότητες, περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας και δημιουργίας. Είναι ένα στοίχημα που για πολλούς είναι προσωπικό, αλλά τελικά εξελίσσεται σε στοίχημα για την αναβάθμιση ολόκληρης της χώρας και σε αυτό το αίτημα ο ΟΤΕ δηλώνει δυναμικό «παρών».

Για πρώτη φορά, η COSMOTE προσφέρει ταχύτητα 1Gbps μέσω του COSMOTE Fiber, δίνοντας στους δημιουργούς τη δυνατότητα να ανοίξουν τα ψηφιακά φτερά τους και να αναπτύξουν τις νέες τους ιδέες, χωρίς όρια. Οι νέες ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps & 1Gbps είναι ήδη διαθέσιμες και, ως το τέλος του έτους, θα δίνουν σε 1 εκατομμύριο νοικοκυριά κι επιχειρήσεις τη δυνατότητα να συνδεθούν με τον ψηφιακό κόσμο και να αλληλοεπιδράσουν με αυτόν με νέους μοναδικούς τρόπους.

Η ανάπτυξη δεν σταματά εδώ – έως το 2027 πάνω από 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης σε ταχύτητες 1Gbps μέσω υποδομής οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι. Ένα δίκτυο 100% οπτικής ίνας με εγγυημένη ταχύτητα «κατεβάσματος» και με μεγάλες δυνατότητες «ανεβάσματος» αρχείων  που κάνει πραγματικότητα τα «θέλω» κάθε δημιουργού και καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες επικοινωνίας, ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και εργασίας κάθε νοικοκυριού στη χώρα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα, εδώ.

Χάρη στο FTTH δίκτυο, επιχειρήσεις σε σημαντικούς κλάδους της οικονομίας όπως ο τουρισμός, ο αγροδιατροφικός τομέας και η Βιομηχανία θα εφαρμόσουν τα νέα αυτά δεδομένα στην καθημερινότητά τους, αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνολογία, τις γρήγορες ταχύτητες και την απόλυτη σταθερότητα των οπτικών ινών ανταγωνιζόμενοι με ίσους όρους τους ανταγωνιστές τους στη διεθνή αγορά, γιατί αυτό που συνήθως δεν αντιλαμβανόμαστε είναι πως οι υποδομές είναι εκείνες που οδηγούν στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι επιχειρηματίες μπορούν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ταχύτητες που καλύπτουν τις ανάγκες της επιχείρησής τους,  εδώ.

Η COSMOTE με τα δίκτυα νέας γενιάς αποτελούν ισχυρό και αξιόπιστο συνεργάτη για τον σύγχρονο Έλληνα δημιουργό, ερευνητή, καλλιτέχνη, επιστήμονα, επιχειρηματία.