Στο Naxos Smart Island η ψηφιακή τεχνολογία συναντάει την πολιτιστική μας κληρονομιά

Με την Αγγελική Ελευθερίου, Head of Marketing & Business Growth της Moptil συζητάμε την εφαρμογή Naxos AR, που ανέπτυξε η εταιρεία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Naxos Smart Island.

To Naxos Smart Island, είναι μια πολυδιάστατη πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από την AWS και στο πλαίσιο της οποίας πλήθος τεχνολογικών εργαλείων αξιοποιούνται δημιουργικά, αναβαθμίζοντας την εμπειρία και την καθημερινότητα όλων των πολιτών. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η πρωτοποριακή εφαρμογή, Naxos AR, ένα καινοτόμο app που αναπτύσσει η Moptil και ζωντανεύει τον ναό του Απόλλωνα με την περίφημη Πορτάρα στη Νάξο, όπως θα ήταν στην εποχή της δόξας της, επιτρέποντας στους επισκέπτες, αλλά και τους ντόπιους να εξερευνήσουν τον Ναό με ένα νέο, σύγχρονο και διαδραστικό, τρόπο.

Στο Naxos AR αξιοποιούνται τεχνολογίες αιχμής, όπως το AR και η τεχνολογία cloud της AWS για να αναδείξουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και την Ιστορία της Νάξου, να ενδυναμώσουν την εμπειρία του επισκέπτη. Δημιουργώντας νέες προοπτικές στη μελέτη της Ιστορίας, όχι μόνο στη Νάξο, αλλά στο σύνολο της χώρας και ανοίγοντας νέα μονοπάτια περιήγησης στους αρχαιολογικούς μας χώρους.

Για να γνωρίσουμε καλύτερα το Naxos AR και τις δυνατότητές του συνομιλούμε με την Αγγελική Ελευθερίου, Head of Marketing & Business Growth της Moptil. Παράλληλα, η κα Ελευθερίου επισημαίνει τη σημασία και τα οφέλη που έχει συνολικά η πρωτοβουλία Naxos Smart Island, αλλά και τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα ώστε αυτό το καλό παράδειγμα συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικών εταιρειών να βρει μιμητές και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Τα podcasts του 2045 είναι διαθέσιμα στις πλατφόρμες: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Pocket Casts κ.α.